Родната министърка с първи думи, след като шашна всички на плажа на Черноморието СНИМКИ

За проблемите по родното Черноморие се говори всяка година. Но голяма част от тях са свързани не с плажовете или атмосферата там, колкото с неуредици в общини и институции. Все по-малко и все по-рядко се говори имиджово за родното море, което със сигурност е голяма грешка, най-вече по отношение на туристическия поток. Защо се случва това, отговор дава актуалният министър на туризма Зарица Динкова.

„От петък съм на морето, срещах се с бизнеса. Дойдох с идеята да видя как се случва измерването на чистотата на водата, посетих Висшето военноморско училище, изпращат ми отчети, които са с десетдневна перспектива.

Няма замърсяване на водата, както и в рамките на следващите 10 дни няма такива данни. С всеки изминал ден прогнозата става все по-благоприятна“, заяви министър Динкова в изнесеното студио на БНТ в къмпинг Корал.

Всеки момент, свободен от срещи и работа, използвах, за да бъда със сина си на плажа. Къпахме се във водата и всичко е наред. Хората трябва да започнат да си връщат вярата в институциите, да се чувстват по-спокойни. 

Веднага щом получихме сигнал за инцидента, веднага събрах екипа. Разбрахме, че проверките могат да бъдат извършвани ежедневно, а тогава, когато се случи проблема, са правени два пъти в месеца. Изискахме да са ежедневно, добави още Динкова.

Припомняме, че както писа вчера се появиха кадри на министърката, заедно с наследника ѝ в морето. 

Качественият туризъм изисква качествена инфраструктура, изисква много комплексни неща. Тези проблеми трябва да бъдат адресирани до местните власти и комплексни политики, повишаващи качеството и стандарт на живот в страната ни.

Това, което привлича туристите в съседна Гърция, например, е зеленината. Тук трябва да поработим повече, за да е по-привлекателно нашето Черноморие, което иначе е прекрасно във всяко отношение.

Всичко е въпрос на планиране, на организация, на добра политическа воля и налагане на добри практики. Няма нужда да измисляме колелото, след като има вече измислени модели. Всичко е въпрос на средства и усилия. Има много сериозна хибридна кампания, която удря не само нашата държава, завърши министър Динкова.

Сподели