Верстапен: Първата обиколка беше най-важна

Макс Верстапен спечели своята седма победа от началото на сезон 2023 във Формула 1, след като спечели и Гран При на Австрия. За световния шампион това беше пети пореден успех след тези в Маями, Монако, Испания и Канада.

След финала, в своето телевизионно интервю пилотът на Ред Бул, че за него най-важна е била първата обиколка и запазването на първото място в нея.

„За мен най-важна беше първата обиколка и да остана начело в нея. След това можехме да направим нашето си състезание. След това не спряхме при виртуалната кола на сигурността, за да следваме нашата стратегия. Това сработи, защото деградацията тук беше висока. Страхотен ден, хареса ми“, каза световният шампион.

Той също така бе попитан и за решението на Ред Бул да не го извика в бокса при излизането на виртуалната кола на сигурността в началните етапи на надпревара. Това решение на „биковете“ позволи на пилотите на Ферари да прескочат Верстапен, но по думите на самия нидерландец той не е имал проблем с това, тъй като е знаел, че ще има темпото да се справи с тях.

„В последните обиколки преди виртуалната кола на сигурността видях, че се откъсвам от тях и знаех, че мога да ги настигна и изпреваря. Определено в този момент най-доброто решение беше да останем верни на нашия си план“, обясни нидерландецът.

Относно битката за световната титла, в която той вече води с 81 точки Верстапен заяви, че все още не мисли за победата в нея.

„Не обичам да мисля за титлата. Наслаждаваме се на работата с колата и с отбора. Мисля, че през целия уикенд свършихме страхотна работа. Спринтовите уикенди са много напрегнати и много неща могат да се объркат. За щастие нещата ни се получиха и сега се фокусираме върху „Силвърстоун“ следващата седмица“, заяви световният шампион.

„Тук подкрепата винаги е невероятна. Страхотно е да вижда оранжевото по трибуните и димките след финала, благодаря“, добави още нидерландецът относно многобройните си фенове по трибуните на „Ред Бул Ринг“.

Сподели