Тимъти Уеа: Баща ми е луд по Ювентус, което направи избора ми още по-лесен

Новото попълнение на Ювентус Тимъти Уеа призна, че симпатиите на баща му Джордж Уеа, който е легенда на Милан, към “бианконерите” е била една от причините да се присъедини към тях. 23-годишният американски национал също така говори за стила на игра, който феновете на тима могат да очакват от него.

“Чувствам се развълнуван, привилегирован и благословен, това ми беше детска мечта. Става въпрос за един от най-големите клубове в света, ако не и най-големият. Така че съм супер горд да бъда “бианконеро”. Какво ме накара да избера отбора? Просто всичко свързано с него – историята, играчите, треньорите и доверието на всички в мен. Тук се чувствам като у дома си. Както видяхте, фенове дойдоха да ме подкрепят преди медицинските ми прегледи. Просто съм щастлив и развълнуван да започна. Историята на баща ми, който е играл за Милан, е огромна, а сега неговият син получава възможност да играе в Серия „А“, и то в един от най-великите клубове. Това е прекрасно. Ювентус е сред любимите му клубове, като той го подкрепя и е луд по отбора, което направи избора ми още по-лесен.

Аз съм играч с доста голям интезитет. Харесва ми да правя пробиви, да центрирам и да асистирам. Така че  се надявам да извлека полза от съотборниците, с които разполагам, да им помогна да бележат голове, както и да играят красив футбол. Аз съм като товарен кон, така че работя за отбора и се надявам феновете да оценят усърдния ми труд. Определено имам предпочитана позиция, която би трябвало да е на халф-бек. Най-вероятно ще играя като такъв. Супер развълнуван съм, това е нова позиция за мен, но е нещо, което харесвам. Мисля, че опитът ми като крило доста ми помага. Където и да имат нужда треньорът и съотборниците ми, ще съм щастлив да им помагам. Надявам се да постигна големи неща. Имаме прекрасен състав, красив клуб и добър треньорски щаб. Просто трябва да положим усилия и дано да постигнем велики неща. Благодаря на феновете за обичта и подкрепата още от първия ден. Още щом излезе новината, вие бяхте навсякъде. Ще оставя сърцето си на терена за този клуб. Обичам ви, хора, и ще се видим скоро”, заяви Уеа-младши в първото си интервю за клубната телевизия.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели