Първа пречка пред най-желания от Олимпиакос заместник на Везенков

С напускането на българския национал Александър Везенков отборът на Олимпиакос усети, че много бързо трябва да бъде намерен класен заместник на крилото. Едно от най-спряганите имена за поста на спортист №1 на България за миналата година е това на звездата Никола Миротич, както Sportal.bg вече написа. Пред него обаче стои голяма пречка – той няма да разглежда офертите на други клубове, докато не се раздели с Барселона.

Грандът от Пирея и още купища тимове се интересуват от услугите на 32-годишния баскетболист. Той обаче няма да провежда разговори с нито един от заинтересованите от него клубове, преди да бъде официално освободен от „каталунците“. 

Причината за решението му е, че не иска да позволява на отбора да го осъди, понеже той е обвързан с него за още две години и възнамерява да получи парите си. От 1 юли договорът на черногореца с испански паспорт стана част от бюджета на каталунците за сезон 2023/2024, което означава, че Барселона трябва да му изплати оставащите 22 милиона евро под формата на възнаграждения.

В Олимпиакос предлагат на звездата договор за 2 години на стойност 6 милиона евро, който обаче ще бъде разгледан, след като той стигне до консенсус със сегашния си тим.

Миротич стана част от Барса след трансфер на стойност 26 милиона евро, което го направи и най-скъпоплатеният баскетболист в Европа. Той обаче не съумя да спечели Евролигата с тима, въпреки че грабна приза за най-полезен играч през 2021/2022. В последното издание на турнира той отново участваше във Финалната четворка, а по време на редовния сезон записа 24 мача със средно 15.9 точки и 4.7 борби.

Сподели