Леклер: Ще е изненада ако сме бързи като миналата година

Пилотът на Ферари Шарл Леклер обясни, че ще е „много изненадан” ако Скудерията успее да повтори представянето си в Гран При на Австрия от миналата година, когато той нанесе едно от най-тежките поражения на Макс Верстапен и Ред Бул.

„Ще съм много изненадан ако се получи същото състезание като миналата година – призна Леклер на „Ред Бул Ринг”. – Надявам се да стане така и ще направя всичко възможно за това, но ще съм много изненадан ако имаме същото добро като миналата година.”

На старта днес Верстапен тръгва от полпозишън, а съотборникът му Серхио Перес е едва 15-и, което може да даде възможност на двамата пилоти на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц да го атакуват. Двамата стартират втори и трети, а на втора редица е и Ландо Норис с Макларън.

Прогнозата за времето днес ще е едно от най-важните неща на австрийската писта, тъй като вчера валя почти цял ден и спринтът започна на мокра, но бързо изсъхваща писта и се получи много интересно състезание. В петък пилотите караха на сухо и много от тях се оплакаха от сериозната деградация на меките сликове на Пирели. А това ще изключи възможността за стратегия само с един бокс, очаква се, че всички ще заложат на две спирания за смяна на гуми.

Сподели