Перес: Не съм станал по-лош пилот

Серхио Перес завърши втори в спринта в Австрия вчера, но си навлече много критики заради нерешителните си действия в първата обиколка на състезанието, когато можеше да поведе, но отстъпи пред атаката на съотборника си Макс Верстапен.

Перес взе старта на Макс, атакува го агресивно в първия завой и излезе начело, а във втория неволно го избута в тревата, след което му отстъпи инициативата и до третия завой битката приключи като Верстапен си върна първата позиция и блокира Чеко в завоя, което пък позволи на Нико Хюлкенберг да го изпревари.

След финала Перес напомни на критиците си, че остава в битката за световната титла, въпреки че вече е на 70 точки зад съотборника си в класирането.

„Не съм станал по-лош пилот, няма как от пилот, който печели състезания изведнъж да се превърнеш в много слаб пилот – обясни на „Ред Бул Ринг” Перес в отговор на въпроса как ще се отрази на увереността му поредното поражение в битките с Макс. – Мисля, че много хора забравят, че във Формула 1 се получава голяма разлика, когато не всичко в колата ти е идеално.”

След като остана зад Хюлкенберг вчера Перес загуби много време докато си върне второто място, а когато това стана Верстапен вече беше много напред и на финала разликата между двамата надхвърли 21 секунди за 24 обиколки или 100 състезателни километра.

„Знам, че преживявам труден период – призна Перес, който в последните 4 състезателни уикенда не успя да стигне до третата част на квалификацията, включително и в Австрия. – Много пилоти са преживели същото, но медиите винаги обръщат повече внимание на това, когато става въпрос за пилот на Ред Бул.”

Перес спечели две от първите 4 състезания този сезон, но от Маями насам кампанията му загуби скорост, а представянето му на пистата сериозно се влоши – той започна да допусна грешки в квалификациите и това го дръпна по-назад в подреждането във всички състезания. Днес Перес стартира 15-и, тъй като в петък не успя да излезе от втората част на квалификацията.

Снимки: Gettyimages

Сподели