На живо: Благой Иванов срещу Александър Романов

Единственият българин в най-голямата ММА организация в света Благой Иванов (19-5) се изправя срещу молдовеца Александър Романов (16-2) в първи двубой от бойната карта на галавечерта UFC Fight Night в Лас Вегас.

Двубоят ще започне в 23 часа.

Багата ще се стреми да спечели двубоя, за да си заслужи нов договор от Дейна Уайт, защото именно резултатът от този сблъсък ще бъде решаващ за бъдещето му.

Подобна е ситуацията в кариерата на Романов, който загуби последните си две битки и ще трябва да избегне навлизане в сериозна серия от поражения.

Oт няколко месеца вече Благой Иванов тренира в нова зала с нови съотборници – той смени “Екстрим Кутур” с “Дрисдейл жиу-жицу”, защото на новата дестинация има повече бойци от тежка категория. За да се подготви конкретно за следващия си двубой Багата получава помощ от единствения съперник, който го е отказвал в кариерата му – Александър Волков, като прави тренировки и с Атанас Джамбазов и Красимир Младенов. Любопитното е, че Волков през март месец нокаутира и Романов.

Дългогодишният треньор и ментор на Багата Стоян Саладинов бе споделил в интервю за “Спортната джунгла” миналия месец, че очаква Романов да залага на борба и да опитва да сваля българина на земята.

Всички досегашни седем двубоя на Иванов в UFC са продължавали в пълните три рунда.

Сподели