Пилот загина след поредния тежък инцидент на „Спа“

Организаторите на Формула риджънал Европа (FRECA) обявиха трагичната новина, че 18-годишният нидерландец Дилано ван ‘т Хоф е загинал след инцидент по време на днешното състезание на пистата „Спа“ в Белгия.

Надпреварата се проведе при изключително тежки метеорологични условия, а самият инцидент се случи в края на състезанието. При един рестарт в началото на финалния тур движещият се в челото Тим Трамниц загуби контрол над своя автомобил на изхода от „Червената вода“.

Заради много вода във въздуха неподвижният болид на германския състезател бе ударен от още няколко пилот, сред които и 18-годишния Ван ‘т Хоф. За съжаление няколко часа след надпреварата бе обявено, че нараняванията на нидерландеца са били твърде тежки и той е починал.

Инцидентът, който отнесе живота на Ван ‘т Хоф се случи на почти същото място, на което през 2019 година Антоан Юбер загина във Формула 2. След инцидента на френския състезател зоните за сигурност около „Червената вода“ бяха значително изменени и увеличени, но и това не предотврати днешните фатални събития на „Спа“.

В своята кариера в едноместните формули Ван ‘т Хоф има една титла, постигнат в испанската Формула 4 през 2021 година. Нидерландецът бе наследен на престола на испанския шампионат от българина Никола Цолов.

Сподели