Верстапен пред пилотите на Ферари в единствената тренировка в Австрия

Световният шампион Макс Верстапен оглави класирането в края на единствената свободна тренировка преди Гран При на Австрия, където се провежда вторият от общо шест спринта за сезона във Формула 1.

Верстапен бе един от само двамата пилоти, които успяха да слязат под 1:06 за обиколка в рамките на единствения част за подготовка на „Ред Бул Ринг“. Нидерландецът оглави класирането с 1:05.742, което той постигна с гумите медиум в своя финален летящ тур. Освен него под 1:06 слезе още и Карлос Сайнц, който постигна 1:05.983, но с меките гуми на Пирели.

Тройката в края на единствената тренировка в Щирия допълни вторият пилот на Ферари Шарл Леклер, който изостана с 0.029 секунди от Сайнц и също бе с меките смеси в своя най-бърз тур. Четвърти и пети се класираха Люис Хамилтън и Серхио Перес, които бяха със съответно 0.509 и 0.520 по-бавни от лидера. Също като пилотите на Ферари Хамилтън е със софт в най-бързата си обиколка, докато Перес копира Верстапен и беше с медиум.

Сесията премина без никакви по-сериозни инциденти, а пилотите бяха много активни в нея. С най-много обиколки завършиха Оскар Пиастри и Ник де Врийс, които направиха по 36 тура на трасето. На противоположния фронт пък бе съотборникът на Пиастри в Макларън Ландо Норис, който направи само 20 обиколки, тъй като имаше проблеми със своя автомобил.

За британеца това бяха много лоши новини, тъй като единствен той разполага с подобрения пакет на MCL60 този уикенд, а това беше единствената сесия, в която той и Макларън можеха да анализират представянето на новите части преди квалификацията по-късно днес. Тя ще стартира в 18:00 часа българско време и ще определи реда за стартира за неделното състезание за Гран При на Австрия.

Снимки: Gettyimages

Сподели