ВИДЕО от войната: Бойци от ВСУ спасиха брат по оръжие

Украински защитници спасиха брат по оръжие, който беше затрупан с пръст по време на вражески обстрел. Те буквално го изровиха от земята и му дадоха нова позивна.

Спасяването на украински войник е заснето от камера, монтирана на амуницията на един от войниците. Видеото от фронта публикува политикът и общественик Борислав Береза ​​в канала си в Telegram, пише OBOZRЕVATEL.

„Така изглежда и войната. Войника го спасиха, изкопаха, а той продължава да *бие руснака!“, коментира видеото Борислав Береза.

Из-под земли достали: воины ВСУ спасли побратима, засыпанного во время вражеского обстрела. Видео

Както се вижда от кадрите, украинските войници са били в окопите, когато наблизо е избухнал вражески снаряд и напълно е затрупал един от военнослужещите със земя.

Братята му не се изненадаха и започнаха бързо да изкопават боеца. Първо, лицето беше освободено от земята, за да може да диша. След това изкопаха война от двете страни на изкопа и освободиха ръцете му и го измъкнаха изпод развалините.

За щастие оцелелият не е пострадал и ранен. Братята подкрепиха бореца с искрени думи и шеги.

„Всичко е наред, Серьога. Основното е, че си жив“, каза военният, който забеляза как боецът е покрит с пръст и пръв се втурна на помощ.

Както съобщи OBOZREVATEL, по-рано Силите за специални операции на Украйна показаха кадри от евакуацията на ранени бойци от друго подразделение на Силите за отбрана от бойното поле. Войниците са ранени по време на боен сблъсък с нашествениците.

Превод
 

Сподели