Де Врийс се закани да опровергае доктор Марко

Със сигурност може да се каже, че Ник де Врийс е едно от разочарования от началото на сезон 2023 във Формула 1. В първите осем старта за годината нидерландецът няма нито едно влизане в точките, а най-доброто му класиране е 12-то място от Гран При на Монако.

До момента сезонът на Де Врийс бе белязан от няколко инцидента, а слуховете, че бъдещето му в Алфа Таури не е сигурно не закъсняха. Наскоро дори доктор Хелмут Марко, който беше основна движеща сила зад привличането на Де Врийс в лагера на Ред Бул призна, че това може и да е било грешен ход.

Самият Де Врийс използва вчерашния медиен ден преди Гран При на Австрия, за да коментира думите на доктор Марко и заяви, че възнамерява да опровергае сивия кардинал в Ред Бул.

„Мисля, че доктор Марко ще оцени, ако го опровергая на пистата. Това е моето усещане и нещата си зависят изцяло от мен“, каза 28-годишният нидерландец.

По-рано настоящият ръководител на Алфа Таури Франц Тост заяви, че за един пилот за нужни две до три години, за да свикне изцяло с Формула 1. Именно тези думи на Тост дават известен комфорт на Де Врийс.

„Няма нужда да се насилва нещо. Всеки път, когато се опитвате повече или се опитвате да наложите нещо, което не е готово, тогава това няма да се случи и тогава ще се случат грешки. Ключът е в това просто да продължим да работим по начина, по който го правехме до сега и да се фокусираме върху работата ни. Трябва да запазим спокойствие, защото мисля, че имаме нужния потенциал. Така че е само въпрос на време нещата да се случат“, заяви Де Врийс.

Част от проблемите на Де Врийс от началото на година със сигурност могат да бъдар преписани и на AT04, която е една от най-сложните коли за каране този сезон. В момента Алфа Таури заема последното място в конструкторския шампионат с актив от две точки, благодарение на десетите места на Юки Цунода в Австралия и Азербайджан.

Снимки: Gettyimages

Сподели