Ивайло, който беше заплашен с пистолет от съсед в „Люлин“: Много се изплаших

„При идването на полицията трябваше да сляза да им отворя. Когато опитах да се кача в асансьора, той излезе с пистолет и не ми позволи да се кача в асансьора. Насочи пистолета към главата ми. Много се изплаших и опитах да го избутам“, това заяви Ивайло, който беше заплашен с пистолет от агресивен съсед в столичния квартал „Люлин“. 

Случката е от 24 май, но кадри от нападението се разпространиха в социалните мрежи вчера. По думите на Ивайло съседът му е бил ядосан, защото металната решетка на етажа му вдигала шум. 

„Чух силен шум в коридора и отидох да проверя какво става. За момента нямаше никой, но след малко шумът се повтори и съседът се появи. Той беше решил да връзва металната решетка със свинска опашка. Когато го попитах „Защо?“, той започна да ме обижда. Повиках полицията“, каза той в предаването „Здравей, България“ по
Нова тв. 

„Въпросната вечер беше доста неадекватен. Полицаите се качиха с мен, защото бях притеснен, че в апартамента бяха жена ми и детето ми. Той се беше прибрал вкъщи, излезе отново, но беше без пистолет. Държеше се грубо и с полицаите, не искаше да си даде документите“, разказа още потърпевшият. 

Екшън сцената се разиграла в 538 блок на столичния квартал „Люлин”. Мъжът с пистолета е таксиметров шофьор. 

„Никога не съм говорил с този човек, нито сме имали някакъв конфликт. Дори допреди този случай не знаех дали не е глухоням”, каза още той.

Все още няма информация дали оръжието е иззето. В един от разговорите, които потърпевшият провел с кварталния, той му казал, че е параноик. Според други съседи на агресивния мъж той системно вдигал шум, тропал, събарял мебели и чукал с чук посред нощ. Дори пребивал приятелката си.

Сподели