Мъж поднесе на тепсия престъпник на полицията, но не очакваше да му се случи това СНИМКИ

Мъж открадна телефон, но не се досети, че мобилният апарат има онлайн проследяване.

Евгени Петров сподели в социалната мрежа Фейсбук видео, на което е заснет мъж, за когото се твърди, че е откраднал мобилен телефон.

„Този хубавец днес открадна телефона на жена ми от от морската градина“, написа Петров в описанието към видеото.

Евгени Петров написа, че мъжът, набеден за крадец, не е знаел, че мобилният апарат има онлайл проследяване. Благодарение на тази функция Евгени успял да открие мъжа. 

„Той си караше спокоен колелото по пътя Бургас-Сарафово. Успях да го настигна и да му препречя пътя“, написа Евгени.

Мъжът е поискал 50 лева от Евгени за „награда“, че е върнал телефона. Петров останал шокиран.

„Минути след това пристигна патрул на 5-то РПУ. Предложението на полицая беше да си взема телефона и да се прибера, защото въпросният бил вече техен познат и видиш ли безобиден престъпник на дребно. Е да, телефон за 2400 лв. си е нищо и никаква загуба. А какво стана с правосъдието? Поднесох им престъпник на тепсия. Съответно отказах, защото бях убеден, че този трябва да си получи заслуженото“, добави още Евгени.

Петров твърди, че е бил заплашен от мъжа, отмъкнал мобилния телефон. Той му заявил, че познава автомобила му и трябва да внимава занапред.

„Накрая телефонът беше конфискуван от полицията и отказаха да ми го върнат, защото нямам фактура за него“, написа Евгени, който отбелязва още, че със семейството си живее в Германия и са временно в България.

„Не знаех, че трябва да нося фактура за всяка моя вещ по време на отпуска. Изчаках търпеливо пред 5-то РПУ и останах очарован да видя как господинът си отпътува съвсем спокойно с велосипеда. Заключенията за правосъдната система на Република България оставям на вас“, завършва публикацията си Петров.

 

Сподели