Отговорът на закъсня – Верстапен реагира на искането на Хамилтън

Макс Верстапен и Люис Хамилтън може и да не са в пряк дуел за световната титла във Формула 1 през 2023 година, но това не пречи между двамата да има размяна на реплики.

По-рано днес седемкратният световен първенец Хамилтън призова ФИА да въведе ограничение кога най-рано даден отбор ще може да започва да работи по колата си за следващия сезон. По думите на Хамилтън по този начин ще се предотврати дългогодишната доминация на само един отбор.

Разбира се този коментар на британеца бе насочен директно срещу тима на Ред Бул, който от въвеждането на новите правила за аеродинамиката в началото на миналата година има явно предимство пред всички останали. Този аванс на „биковете“ стана още по-явен през този сезон, като в първите осем старта за годината те все още нямат загуба и водят в отборния шампионат с цели 154 точки.

Нямаше как след тези думи на Хамилтън настоящият лидер в генералното класиране Верстапен, който по всичко личи ще спечели третата си поредна титла през този сезон да не бъде потърсен за коментар от медиите на „Ред Бул Ринг“.

„Животът като цяло, не само във Формула 1 е нечестен. Много неща в живота са нечестни, така че трябва да се справиш с това“, беше краткият коментар на нидерландеца.

В класирането при пилотите той води с 69 пункта пред своя съотборник Серхио Перес, след като спечели шест от първите осем надпревари за годината и завърши втори в другите две.

Снимки: Gettyimages

Сподели