Мистериозен въртящ се обект бе заснет в небето над Охайо ВИДЕО

В сряда вечерта много случайни минувачи се натъкнаха на мистериозен феномен в небето над Мидълтаун (Охайо, САЩ). 

Според техните сигнали около 22:30 ч. на оживено кръстовище те са забелязали странен въртящ се обект, който привлякъл вниманието на всички.

Очевидците са останали изненадани от необичайния вид на обекта: няколко ярки зелени светлини сякаш са се въртели обратно на часовниковата стрелка. Това съобщава Daily Mail.

Това необикновено зрелище обаче продължило само миг. Както се вижда от заснетото по време на инцидента видео, след няколко секунди обектът се е отдалечил с голяма скорост. Възниква въпросът: Какво всъщност е било това? 

Някои предполагат, че извънземни може да са ни посетили , но официалните лица са на друго мнение. 

Президентът на Астрономическото общество на Синсинати, Браян Симпсън, каза, че явлението трябва да се третира с повишено внимание.

„Истинското удостоверяване е получаването на много съобщения от различни свидетели“, обясни той. „В противен случай може да се сблъскаме с фалшификат. Бих искал да видя поне 20 независими свидетелства“.

Симпсън също посочи възможността за използване на софтуер за създаване на подобни ефекти, който се намира в популярната платформа TikTok.

„Движещите се графики, налични в специални приложения, улесняват създаването на видеоклипове като този“, добави той.

От местното шерифство на свой ред казаха, че не са получавали сигнали за този инцидент. Липсата на официален отговор от властите поражда въпроси дали това явление наистина е било толкова значимо и необичайно, колкото изглежда на пръв поглед.

Трябва да се отбележи, че такива мистериозни явления понякога привличат вниманието на медиите. Имаше обаче и моменти, когато те се оказваха обикновени гафове или мащабни шеги.

Въпреки това местните свидетелства не трябва да се пренебрегват и повече изследвания ще помогнат да се разбере какво наистина се е случило онази вечер в небето над Синсинати.

 

Сподели