Панатинайкос продължава с изумителните трансфери

Тимът на Панатинайкос продължава да демонстрира високите си амбиции за следващия сезон. “Детелините” привлякоха третото си ново лятно попълнение в лицето на една от звездите на Партизан – Матиа Лесор. Договорът на френския център с гръцкия гранд е за следващите две години.

По този начин звездната селекция на “зелените”, която ще бъде водена от Ергин Атаман, продължава да се разраства, а все още не сме прекрачили месец юли. До този момент ПАО договори още Костас Адетокунбо и Лука Вилдоса, като аржентинецът бе привлечен след силния си сезон в другия сръбски колос – Цървена звезда.

Звездата на 27-годишния Лесор изгря именно през миналата година под ръководството на легендарния Желко Обрадович в Партизан. Той регистрира средни показатели от 12.0 точки и 7.1 борби в Евролигата, които бяха върховите в кариерата му в европейския баскетболен елит. Отличното му представяне му донесе и място в Идеалната петица на най-силния клубен турнир на Стария континент, като той бе и най-добрият борец в надпреварата.

Така пък Партизан ще остане без двете си най-големи звезди от миналата година. Освен раздялата с Лесор, “гробарите” най-вероятно ще трябва да приемат и тази с града Кевин Пънтър, който е близо до подпис с Барселона.

Сподели