Тони Белю обмисля завръщане в нова категория

40-годишният бивш световен шампион в тежка категория Тони Белю обмисля да се завърне на ринга и да се бие с шампиона на WBC в новосъздадената категория “бриджъруейт” Лукаш Ружански в опит да стане световен шампион в две теглови категории. Дивизията бе създадена от Световния боксов съвет (WBC) в опит да даде поле за изява на бойците между полутежка и тежка категория. Категорията бе кръстена на 6-годишния Бриджър Уокър, който спаси 4-годишната си сестра при нападение от куче през 2020-а.

Британецът обяви оттеглянето си от спорта през 2018-а. Сега той твърди, че е в добра форма и се замисля да се завърне между въжетата.

“Подготвяйки се за снимките на филма „Крийд 3“ се вкарах в добра форма и дори видях коремните мускули, които почти не бях през последните десет години. Помислих си “Защо не?”. Бих могъл лесно да стигна до 101,6 килограма (лимита на bridgerweight)”

Честно казано, мисля, че просто бих го унищожил“, каза Белю за 37-годишния Ружански. „Не знам, ще трябва да изчакаме и да видим. Ще трябва да се върна в залата и да прекарам известно време там. Единственият въпрос, на който трябва да се отговори, е дали все още мога да поема удара. Знам, че тялото ми може да премине през тренировъчен лагер.“

„Защо да се връщам? Просто реших да бъда световен шампион. Нищо повече. Не преследвам пари като много други, които се връщат на ринга. Слава? Не точно. Трябва да направя нещо, защото като не правя нищо, ще загубя надежда и ще се превърна в топка”, завърши Белю.

Сподели