Треньорът на Бешикташ щеше да предложи по-добър футбол от този на Гуардиола и Индзаги, убеден е Куарешма

Бившият играч на Интер Рикардо Куарешма се изказа критично за качеството на играта на тазгодишния финал на Шампионската лига, който беше спечелен от Манчестър Сити след 1:0 над “нерадзурите” в Истанбул.

“Организацията на финала на Шампионската лига беше фантастична. УЕФА устрои празненство, което беше повече от перфектно, но футболът, показан на терена, не ме направи щастлив. Според мен ако Шенол Гюнеш (треньорът на Бешикташ – б.р.) беше на финала на ШЛ, неговата схема на игра щеше да е далеч по-добра от футбола, който предлагат съставите на Джосеп Гуардиола и Симоне Индзаги. Смятам, че този футбол беше неподходящ за финал, но празненствата и краят бяха фантастични, което се отнася и за феновете на стадиона”, коментира Куарешма пред “Фанатик”.

Някогашният португалски национал се изказа толкова ласкаво за Гюнеш, тъй като е запознат с неговата работа от съвместния им период в Бешикташ между 2015-а и 2019-а, в който спечелиха две титли на Турция. Успешният наставник се завърна начело на истанбулския гранд през миналия октомври. Що се отнася до 39-годишния ветеран, той е без отбор от една година насам, след като напусна Витория Гимараеш, но в същото интервю беше категоричен, че все още не мисли за отказване от футбола.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели