Юноша на Черно море Тича продължава развитието си в първенството на NCAA

Юношата на варненския баскетболен клуб Черно море Тича Кристиян Попов ще продължи кариерата си в колежанското първенство на САЩ, съобщи Фен-страница на клуба във Фейсбук. Варненската баскетболна надежда е забелязана от треньорите в университета на Литъл Рок, Арканзас (САЩ), където ще продължи образованието си там с пълна баскетболна стипендия. Попов става част и от Университетския отбор – Троянс, воден за пети сезон от Даръл Уокър. Тимът на Университета Литъл Рок е част от елитната първа дивизия на NCAA – колежанското първенство на САЩ.

Попов е роден на 21 януари 2005 година във Варна и цялата му кариера до момента е преминала в родния му клуб и родния му град. Въпреки скромната си възраст, основно играе във втория отбор на варненци, които се състезават в ББЛ, група А. Но също така е записал мачове и в Националната баскетболна лига. Младият талант е висок 198 см и тежи 84 кг. Играе на поста плеймейкър, а също така и като атакуващ гард.

Той е и най-малкият в мъжкия отбор на Черно море Тича през този сезон, който е взел участие в Националната баскетболна лига и един от тримата под 20-годишна възраст в състава.

Снимка: ББЛ

Сподели