Fnatic завладя Токио с успех над EG

Fnatic е шампионът от Masters турнира по Valorant в Токио, след като надигра с 3:0 (13-8, 13-11. 14-12) състава на Evil Geniuses. По този начин европейците си тръгват с 350 000 долара от наградния фонд, а за победените останаха $200 000.

„Оранжевите“ влязоха в мача като сигурни победители, след като до момента в турнира имаха само силни игри- над NRG, Paper Rex и самия EG, докато „гениите“ допуснаха загуба именно от шампиона – в полуфиналите с 1:2. Все пак обаче северноамериканския клуб направи своя регион горд, класирайки го най-после на най-високата сцена и то с перфектна игра.

Първата карта Lotus се оказа най-безпроблемна за момчетата Джейк „Boaster“ Хаулет, като последвалите Split и особено Bind бяха в пъти по трудни за FNC. Въпреки това, дори и в продълженията, „оранжевите“ грабнаха първия си Masters и затвърдиха тезите, че са може би най-силния тим в света.

Емир „Alfajer“ Бедер и Никитa „Derke“ Сирмитев бяха над всички с 65 и 63 фрага, а за „гениите“ с най-много се разписа Макс „Demon1“ Мазанов с 55.

Снимка: Riot Games

Сподели