Астън Мартин има да учи много след объркването в Канада

Отборът на Астън Мартин въведе първите си по-сериозни подобрения за сезон 2023 във Формула 1 по време на уикенда за Гран При на Канада миналата седмица.

За съжаление на тима от Силвърстоун уикендът в Монреал беше изключително объркан, което не позволи на инженерите на отбора да съберат нужните данни за представянето на новите компоненти. В петък реално се проведе само една, макар и по-дълга, тренировка, а в събота валя за последната тренировка и квалификацията.

„Когато имаш нови части на колата винаги влизаш в един цикъл на учене на ново на нещата. Как се държи колата в различните условия, както се отразят промени във височината. Ние имаме много за учене, за да продължим с развитието на колата в следващите състезания.

„Петъкът беше много труден ден. Беше най-объркващият ден от началото на сезона заради условията и прекъсванията, с различни програми в различни периоди. Ние наистина не бяхме сигурни къде сме, може би само Фернандо (Алонсо) имаше по-добро усещане“, обясни шефът на Астън Мартин Майк Крак след

За жалост на Астън Мартин следващият състезателен уикенд, който ще се проведе в Австрия идната седмица, ще включва втория за годината спринт. Това означава, че за отборите и пилотите ще има само един час за подготовка, в който те да съберат нужните данни и да намерят правилните настройки за целия уикенд на „Ред Бул Ринг“.

Снимки: Gettyimages

Сподели