Моджи: Ювентус има нужда от нов Пирло

Бившият шеф на Ювентус Лучано Моджи продължава да следи отблизо всичко, което се случва в клуба. Според него приоритет в селекцията на „бианконерите“ за лятото трябва да бъде подсилване на халфовата линия. Той смята, че клубът на всяка цена трябва да намери качествен плеймейкър, който да гради играта на отбора, по възможност някой с характеристиките на Андреа Пирло.

„Юве има нужда от някой като Андреа Пирло, ако трябва да съм честен. По-късно, след като са си свършили работата, може да вземат и Дзаниоло, Милинкович-Савич и Фратези. Но първо трябва да свършат по-важното. Трудно се намират качествени играчи в днешно време. Не, че вече няма талантливи фуболисти, но такива с величествена осанка вече ги няма, за съжаление. Играчи, които са мозъка на отбора. Когато намериш такъв футболист, който може да извежда нападателя на голови позиции и знае как да контролира развитието на мача, вече отборът ти на 50% е готов“, смята Моджи.

Той също така защити ветерана Леонардо Бонучи, който напоследък е обект на доста критики.

„Бонучи беше и все още е играч на Ювентус, който може да играе на ниво. В момента го критикуват, защото в националния отбор и в Ювентус направи някои грешки, но това е част от футбола. В крайна сметка, грешките в Ювентус бяха доста чести напоследък и не само той ги правеше“, допълни бившият директор.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели