Фолгер сменя Еспаргаро и на „Ассен“

Йонас Фолгер ще запише своето шесто участие в MotoGP през 2023 година по време на предстоящата този уикенд Гран При на Нидерландия.

И на „Ассен“ германецът ще кара на мястото на Пол Еспаргаро в екипа на Tech3 ГАСГАС. Еспаргаро все още се възстановява от контузиите, които получи във втората тренировка за откриващата кампанията Гран При на Португалия в края на месец март.

Много е вероятно испанецът да се завърне в кралския клас след лятната пауза, която стартира след Гран При на Нидерландия. Тя ще приключи в началото на месец август, когато ще се проведе Гран При на Великобритания на „Силвърстоун“. Индикация за прогреса на Еспаргаро бе публикуваното от него видео в профила му в Инстаграм, на което се вижда, че той си е върнал мускулната маса, която загуби след контузията.

View this post on Instagram

A post shared by Pol Espargaró (@polespargaro)

Фолгер кара на мястото на Еспаргаро от Гран При на Америките в Остин насам, а неговото най-добро класиране в петте уикенда, в които стартира си остава 12-то място от Гран При на Испания. В генералното класиране германецът е 21-ви с актив от 7 точки.

Снимки: Gettyimages

Сподели