Победа в серията и шесто място за Борукова на 400 м/пр, Гюров падна на последното препятствие, но завърши

Многократната шампионка на България на 400 метра с препятствия Кристина Борукова направи отлично бягане на Европейското отборно първенство от Втора лига в Хожув (Полша) и със силни финални метри спечели серия “Б” с 58.98 секунди. Така тя завърши на шесто място в крайното подреждане, след като пет атлетки от серия “А” бяха по-бързи от нея. Убедителна победа извоюва сребърната европейска медалистка от Мюнхен 2022 Виктория Ткачук (Украйна) с 55.87 секунди.

Малшанс споходи Йордан Гюров, който вчера подобри личния си рекорд на 400 м, в бягането на 400 м/пр днес. Бившият състезател в модерния петобой опита да увеличи темпото в последните метри и да завърши на по-предна позиция, но се спъна на последното препятствие. Той все пак успя да финишира за 56.88 сек и да донесе една точка за отборното класиране. Утре той ще стартира и в смесената щафета на 4 по 400 м.

Победата на 400 м/пр при мъжете заслужи олимпийският, световен и европейски медалист и рекордьор на Естония в дисциплината Расмус Мяги с 48.63 сек. Словенецът Ян Матич Гучек финишира втори с най-добър резултат в Европа за сезона при младежите под 23 години от 49.48 сек, трети се нареди словакът Матей Балух с личен рекорд от 49.56 сек. Четвърти пък завърши сърбинът Никола Костич с най-добър резултат в Европа за сезона при юношите под 20 години – 49.77 сек.

Сподели