От години не съм пропускала нито един брой

Аз съм Стойка Жекова, на 75 години. Работих 51 години като медицинска сестра в ОДЗ – детска ясла и градина, защото обичам много децата. Радвам се на три внука – едно момче и две момичета, рожби на моите син и дъщеря. 

Искам да изкажа голямата си благодарност към целия ви екип за хубавите теми, които ни предлагате всяка седмица. През годините не съм пропускала да си купя нито един брой от вашия вестник и от вестник “Доктор”, които излизат заедно. Следя с интерес разнообразните статии на различна тематика – хороскопи, календар за времето, кръстословици, билките и техните лечебни свойства, съвети за домакинството. Статиите, които ми направиха най-силно впечатление, бяха за:

Чудото, което извършва професор д-р Чирков! Първото присаждане на сърце в целия Източен блок е в България. Направена е трансплантация на 11-годишно момче от Кърджали.

Величие за България е Симеон Идакиев на 80 години, който описва, че България е най-хубавото кътче на земята и е удостоен с Почетен знак на държавния глава Румен Радев.

Стефка Костадинова – икона на българския спорт, с престижно звание “Рицар на годината” (бр. 50/12.12.2022 г.).

Запознахте читателите си с един велик актьор – Ицхак Финци, който на 84 години става баща на прекрасна дъщеричка. (бр. 17/2023 г.)

Обичана актриса на публиката, с изява на сцената 30 години е Латинка Петрова.

Не мога да не спомена имената на Бони Милчева, на Николина Чакърдъкова, която обиколи света да носи славата на българската песен.

Райко Кирилов – емблема на музикалната сцена. “Хубавата музика е най-доброто лекарство” (бр. 50/12.12.2022 г.).

Янка Рупкина – любима на много поколения хора. Тя казва, че има три рождени дати – 15 август, 25 август 1938 г. и 21.12.1971 г. – това е самолетната катастрофа, при която тя остава жива. Аз съм неин голям почитател!

Не мога да отмина и любимеца на народа Веселин Маринов, който пее за “любовта”, че “Без любов не се живее”. Той направи голям великденски концерт през месец април в нашия квартал Аспарухово. На концерта присъстваха не само варненци, но и много негови почитатели от региона. Господин Маринов пя без прекъсване 2 часа и заслужи сърдечните аплодисменти на публиката. 

Вили Рай, която след дълго отсъствие от България се завръща в родния си край Етрополе да пее, да живее и да радва българите с прекрасните си песни за морето (бр. 29/18.07.2022)

Йорданка Варджийска – тя пее от сърце. “Гласът ми е божи дар”. Любима певица на всички българи (09.09.2019).

Йорданка Благоева – “Животът е усмивка, дори когато плачеш” (11.01.2021).

Гинка Станчева играе на сцената при температура 42°. (8.02.2021)

Илияна Раева – “Обичам много внучките си” (24.10.2022).

Захари Михайлов – “Щитовидната жлеза не понася диети и гладуване” (17.06.2013).

Володя Стоянов – “Който вярва в децата, вярва в Бога” (бр. 48/30.11.2020).

Олимпийската шампионка по бокс от Токио Стойка Кръстева – “Това е най-голямото щастие на света, олимпийското злато бледнее пред него” и още – “Горда съм преди всичко, че съм накарала цял свят да стане на крака да слуша българския химн” (бр. 31/01.08.2022).

Дълъг е списъкът на всички предложени от вас теми за лечение на различни заболявания, за извършените операции на световно ниво, за величия в изкуството и спорта, за публикуваните пътеписи на дългогодишния журналист и неспасяем пътешественик Магдалена Гигова.

Много са темите в “Над 55”, моят любим седмичник, който не забравям да купя всеки понеделник и пазя от години. Поради промяна на местоживеенето ми от с. Страшимирово, община Белослав, във Варна голяма част от вестниците ми, които купувам от 2004 г., останаха на село. Съхранява ги моя колежка. А това на снимките са само част от броевете, които са при мен сега.

Уважаема редакция! Приемете моите пожелания за здраве, творческо дълголетие и признателни и доволни читатели! Отпразнувайте двата юбилея на вестника, които предстоят, със съзнанието, че ние, вашите читатели, очакваме отново и отново да влезете в домовете ни!

Стойка ЖЕКОВА, Варна

Сподели