Извънредно: Звуци от тропане засечени от изчезналата край “Титаник“ подводница, вътре има кислород за още…

Трети ден продължава издирването на подводницата „Титан“, която изчезна край останките на кораба „Титаник“. В спасителната операция се включиха кораби и техника от САЩ, Канада, Франция и др.

Подводен сонар е засякъл „звуци на тропане“ от изчезналата подводница, съобщава Си Ен Ен. Медиите се позовават на вътрешни съобщения на американското правителство, а „Ролинг Стоун“ съобщава за имейл, изпратен до ръководството на Департамента по вътрешна сигурност.

Три начина да умреш: Покъртителни разкази на хора, пътували с фаталната подводница до останките на „Титаник“ СНИМКИ

Съобщава се, че канадски изследователски самолет е засякъл „тропане“ на интервали от 30 минути, идващо от района, в който изчезна подводницата. Според съобщенията в американския департамент по национална сигурност, звуците от тропане под водата се чували часове наред.

След първото засичане от канадския самолет, в района бил поставен втори сонар. Си Ен Ен разкрива и за друго съобщение, че там се чували още звуци. Надеждата е това да помогне за точното локализиране на подводницата. 

Официално американските и канадските власти не са потвърдили информацията.

По-рано стана ясно, че Канада е изпратил военен кораб, оборудван с хипербарна камера за 6 души. Така, ако петимата пътници на подводницата бъдат спасени, те ще могат да получат своевременно лечение за декомпресионна болест.

Корабът “Glace Bay” превозва и медицински екип. В издирването се включиха и американски военни самолети.

Според последната информация, в подводницата е останал кислород за по-малко от 30 часа. Остава основният проблем – „Титан“ да бъде точно локализиран. Площта, която се обследва, е около 20 хиляди квадратни километра. 

Както съобщи, на борда на подводницата има петима души – основателят на компанията, собственик на апарата, британският милиардер и изследовател Хеймиш Хардинг, бившият водолаз от френския флот и гмуркал се най-много пъти до „Титаник“ – Пол-Анри Наржоле, пакистански бизнесмен и 19-годишния му син

Сподели