Пето място за Евгени Енев в овчарския скок, добри бягания на 100 м за Радина Величкова и Христо Илиев

Евгени Енев изравни личния си рекорд в овчарския скок в зала, след като зае пето място на Европейското отборно първенство по лека атлетика от Втора лига в Полша. Той преодоля 5.20 м за петата позиция.

Добри бягания направиха и младите ни представители в спринта на 100 метра при мъжете и жените Радина Величкова и Христо Илиев, които дебютираха на голям форум в тази възрастова категория. 15-годишната Величкова завърши шеста в “Б” серия с 11.73 сек (0.9 м/сек), като този резултат отреди на пловдивчанката тринадесето място в общото класирането. Най-бърза на 100 м при жените беше представителката на Люксембург Патриция Ван Дер Векен с 11.24 сек (-0.3 м/сек).

Илиев направи отличен старт, но във финала хилядни го разделиха от първото място в неговата серия. Той финишира четвърти с 10.63 сек (.621). Това постижение отреди на българина единадесето място в крайното класиране. Най-бърз на 100 м при мъжете беше носителят на пълен комплект медали от европейски първенства на 60 метра в зала Ян Волко (Словакия) с 10.24 сек (-0.5 м/сек).

Сподели