И Йордан Гюров подобри рекорда си на 400 метра в Полша

Носителят на четири титли от държавното първенство по лека атлетика на открито за 2022 година Йордан Гюров постигна личен рекорд на 400 метра на Европейското отборно първенство от Втора лига, което се провежда в Полша. Бившият състезател в модерния петобой, който се готви под ръководството на Христо Стоянов, зае третото място в серия “Б” на една обиколка с 47.33 секунди. Победител в тази серия стана латвиецът Артурс Пасторс също с личен рекорд от 46.59 сек. Резултатът на българина му отреди единадесето място в крайното касиране.

Най-бърз на една обиколка беше Атила Молнар, който постави нов национален рекорд на Унгария за младежи под 23 години – 45.30 секунди.

По-рано днес съотборничката и тренировъчна партньорка на Гюров – Дева-Мария Драгиева, също записа личен рекорд на 400 м от 53.36 секунди. Тя спечели своята серия и зае осмо място в общото класиране.

Гюров ще участва в още две дисциплини в Полша – утре той ще стартира на 400 метра с препятствия, а в четвъртък ще бяга и в смесената щафета на 4 по 400 м.

Снимки: Startphoto

Сподели