Отговарям на критериите за “Златната топка”, убеден е Мбапе

Суперзвездата на Франция и Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е убеден, че отговаря на всички критерии, необходими за един носител на “Златната топка”. Срещу Гърция нападателят отбеляза своя 54-ти гол през сезона, с което се изравни с Ерлинг Холанд по попадения за приключващата кампания. Въпреки това очакванията са Лионел Меси да спечели най-ценния индивидуален приз във футбола за рекорден осми път.

След снощната победа на “петлите” с 1:0 Мбапе беше запитан за шансовете си да спечели своята първа “Златна топка” през тази година. “Трудно ми е да говоря за индивидуални отличия, защото за тази цел трябва да поставиш себе си на първо място, а това не се възприема добре от обществото. Какви са новите критерии? Атрактивни отигравания, голове и въздействие върху играта? Щом е така, мисля, че отговарям на всички тези критерии. Да видим, има си хора, които гласуват за наградата, но аз винаги съм бил оптимист”, отвърна 24-годишният голмайстор.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели