Още подобрения за Мерцедес W14 за „Силвърстоун”

Следващият пакет подобрения за колата на Мерцедес – W14, ще стане факт още на „Силвърстоун” в началото на юли. Това потвърди шефът на тима Тото Волф.

W14 получи първите сериозни промени и подобрения за Монако, като в екипа се отказаха от концепцията за нулеви въздушни кутии, а от Испания насам отборът се представя много по-добре – второ и трето място в Барселона и трето за Люис Хамилтън в Монреал. Така в рамките на тези две състезания Мерцедес успя да излезе на второ място в класирането при конструкторите.

Промените за Монако се разглеждаха от тима като база, върху която да стъпи развитието на колата в хода на сезона, а много скоро идва и следващата порция подобрения.

„Пакетът промени за „Силвърстоун” ще е по-голям – потвърди Волф. – И след това трябва да имаме още един преди лятната пауза, т.е преди състезанието в Белгия в края на юли. След като променихме част от концепцията на колата, започнахме по-бързо да напредваме в развитието й. В следващите четири състезания очаквам да минем още по-напред. В последната година и половина се борим с проблеми, свързани с концепцията, заложена в колите ни, но сега вече сме наясно какво трябва да бъде направено и вървим напред с по-големи стъпки.”

Снимки: Gettyimages

Сподели