Павел Колев за играч на Локо (Пловдив): Такъв случай не бях виждал досега

Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев говори пред медиите заедно с наставника Александър Томаш преди първата тренировка на тима за новия сезон. Босът на “смърфовете” заяви, че се надява футболистът Алфа Конте да се присъедини съвсем скоро към лагера на тима, след като дълго време нямаше необходимите работни документи.

“Пожелавам успех на треньора и футболистите. Каквото зависи от нас, ще бъде осигурено, за да помогнем на лицето на Локомотив (Пловдив) – първия отбор да изглежда, както трябва. Летвата е вдигната високо. Гледаме в една посока и това е важно. Ще помоля вас за повече търпение, няма много време до началото на първенството, така че усилената работа започва от днес”, каза Колев.

“Аз през цялата минала седмица четох документи. Цялостната картина още не съм подготвен да ви кажа, но няма нещо сензационно или страшно. Ще се опитаме да направим по-ясно изразена финансова рамка и ще се опитаме да генерираме такъв приход, че да осигурим стабилност. Наясно сме какво търсим като ефект, имаме яснота около бюджета. Няма нещо драматично при задълженията, нещата са под контрол. Що се отнася до заплатите нещата са почти изчистени. Целта ще бъде да се плаща навреме на футболистите”, заяви още дикреторът.

“Алфа Конте няма работна виза към момента. Това е доста странен случай. Не познавам футболиста. Той е в чужбина и в момента. Не бях виждал такъв случай досега. Очевидно е преценено, че този футболист има качества, за да бъде привлечен. Привличането на играчи без гражданство на ЕС изисква определени документи и това отнема време. При пристигането си футболистът не е предоставил пълният набор документи веднага. В момента, в който са предоставени пък е възникнал проблем с изрядността на клуба към държавата и към НАП. Вече това не съществува, но е изтекъл паспортът на играча. В момента той е в Нигерия и приключва процедурата по подновяване на документите. Надяваме се до края на седмицата да бъде тук. Аз досега не бях попадал на такъв случай, но може би има и по-странни по света”.

“Не сме намерили за момента спортно-технически директор. Засега мисля, че работим добре, така че това не е нещо спешно. Това не е приоритет. Реални оферти към играчи на клуба в момента няма”, завърши Колев.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели