Мартин Чой е повече от щастлив след успешното участие в „24 часа на Спа“

Невероятното представяне през настоящия сезон за Мартин Чой продължи и в тежкото 24-часово мотоциклетно състезание на пистата „Спа“ в Белгия.

В него българският пилот, който караше за италианския тим Aviobike финишира на престижното 11-то място в клас Суперсток. Продължилата цяло денонощие надпревара беше втори кръг от Световния шампионат по издръжливост на ФИМ (EWC).

Чой получи много малко време в новия си отбор в тренировките и квалификациите, но бе категорично най-бързият пилот в екипаж №101 с Ив Линдегер (Швейцария) и Давид Енрике (Франция). Българинът записа и най-бързата обиколка от тримата – 2:07.600 минути в неделя сутринта.

„Това беше поредното много тежко и трудно състезание. Важното е, че го завършихме и то на добра позиция. Искам да поздравя целия ни отбор за представянето и да им благодаря за професионализма. 427 обиколки направихме за цялото състезание и минахме през доста трудности, но накрая се поздравихме с успешния финал. Уморен съм и това е напълно нормално, но тръгвам веднага към България, защото във вторник трябва да съм на пистата в Серес за провеждането на „ЕКО мото училище“ 2023. Едно събитие, което се прави от моя генерален спонсор за 12-та година и нямам търпение да се запозная с новия клас участници. Със сигурност ще им бъде доста интересно и ще научат нови неща за безопасното каране на мотоциклет от мен и екипа ми. Искам накрая да благодаря най-сърдечно и на всички български фенове, които ме поздравиха за завършилото състезание в Белгия“, сподели от летището в Брюксел Мартин Чой.

Най-добрият ни пистов състезател ще вземе участие в предстоящия тази събота и неделя     Републикански шампионат по мотоциклетизъм в Плевен, като на летищен комплекс „Долна Митрополия“ Чой ще дава автографи през двата дни на всички желаещи под специалната шатра на ЕКО България.

Сподели