Хамилтън каза къде е загубил дуела с Алонсо в Канада

Люис Хамилтън изпревари Фернандо Алонсо още в първите метри на състезанието за Гран При на Канада във Формула 1 и прекара първата фаза на надпреварата на „Жил Вилньов“ на второто място, зад лидера Макс Верстапен.

Седемкратният световен шампион обаче загуби битката за втората позиция в Монреал, като той бе изпреварен от Алонсо в края на 22-та от 70 обиколки. Атаката на Алонсо дойде в спирането за последния шикан на канадското трасе, след което Хамилтън пробва контра на старт-финалната права. На нея обаче Алонсо разполагаше с DRS, което помогна на пилота на Астън Мартин да се защити в спирането за първата крива.

Във втората половина на дистанцията, след вторите спирания в бокса, Хамилтън отново направи опит да си върне второто място, като с гумите медиум той се доближи на секунда и половина от Алонсо 13 тура преди финала. Тогава обаче неговото темпо спадна спряма това на Алонсо, който завърши надпреварата за хард. На финала разликата между двамата бе 4.6 секунди.

В своето телевизионно интервю преди церемонията по награждаването Хамилтън коментира битката си с Алонсо в Монреал и призна, че той и Мерцедес просто не са имали нужната скорост, за да се борят с Алонсо и Астън Мартин. Британецът обясни, че основната му загуба  е идвала в бавните завои на пистата „Жил Вилньов“.

„За съжаление ние нямахме нужното темпо днес. Знаехме, че това няма да е най-силната ни писта, тъй като ние изпитваме доста затруднения в бавните завои. Точно там губех най-много от Фернандо и Макс. Имаме много работа за вършене, за да направим задницата на колата по-стабилна и ефективна“, заяви Хамилтън.

Той също така подчерта и факта, че в Монреал Астън Мартин въведе първия си по-сериозен пакет с подобрения за сезона. Мерцедес стори това още в Монако, но според седемкратния световен шампион стъпката напред на Астън Мартин е била по-голяма.

„Ние стопявахме изоставането си, но Астън Мартин направи стъпка напред този уикенд. Ние продължаваме работата си по следващите подобрения“, каза британецът.

Снимки: Gettyimages

Сподели