Алонсо: Почти 70 квалификационни обиколки!

След разочароващото си представяне в домашната си Гран При на Испания преди две седмици Фернандо Алонсо се върна на почетната стълбичка във Формула 1, след като завърши втори в състезанието за Гран При на Канада.

Испанецът успя да задържи зад себе си Люис Хамилтън в заключителните етапи на надпреварата на „Жил Вилньов“, въпреки че получи нареждане от бокса, да кара по-дълго по инерция в спиранията за завоите. В своето телевизионно интервю веднага след финала двукратният световен шампион разкри, че от отбора на Астън Мартин не са му казали какъв точно е бил проблемът в неговата кола, който ги е притеснявал.

„Не ми казаха какво точно ги притеснява. Колата си беше наред, просто следвах инструкцията и се надявам това да означава, че сме имали малко темпо в резерв, така че в следващото състезание (в Австрия) да можем да притиснем Макс (Верстапен).

„Надявахме се днес да сме близо до Ред Бул, но загубих позиция от Люис на старта, след което през цялото състезание се борих с него. Натискахме през цялото време. Нямах нито една обиколка, в която да мога да се отпусна, така че битката беше страхотна.

„В началото аз бях по-бърз, в края Люис беше по-бърз, така че беше трудно, много изискващо състезание. Почти 70 квалификационни обиколка“, обясни Алонсо след финала.

Снимки: Gettyimages

Сподели