Александър Чеферин: В Саудитска Арабия грешат, така няма да развият футбола си

Европейските клубове не трябва да се страхуват от напускането на свои футболисти към отборите от Саудитска Арабия, заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин. 

Кристиано Роналдо и Карим Бензема взеха стотици милиони долари, за да се присъединят към тимове от Саудитска Арабия, а подобни предложения бяха отправени към Лионел Меси и Лука Модрич. Очаква се още играчи да последват някои от най-големите звезди в спорта през 21-ви век. 

„Това е грешка за футбола в Саудитска Арабия. Защо това е проблем за тях? Защото те трябва да инвестират в академии, трябва да доведат треньори и да развиват свои собствени играчи. Системата за закупуване на играчи, които почти приключиха кариерата си, не е системата, която развива футбола. Грешката беше подобна и в Китай, когато доведоха играчи, които са в края на кариерата си.  Не става дума само за пари, а най-силните първенства и турнири са в Европа. Не сме изгубили водещите ни футболисти. Те отиват на друго място в края на кариерата си, за да изкарат още пари“, заяви Чеферин, цитиран от световните агенции.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели