Уелс ликува с титлата на Световната отборна купа по дартс

Уелс е новият шампион на Световната отборна купа по дартс. „Драконите“ в състав Джони Клейтън и Гъруин Прайс стигнаха до трофея, след като на финала победиха с категоричното 10:2 тима на Шотландия, съставен от Питър Райт и Гари Андерсън. Това е втори триумф на Уелс в турнира след успеха през 2020 година.

Шотландия показа прекрасна игра по пътя си към финала, докато Уелс мина през някои доста трудни сблъсъци. „Драконите“ елиминираха последователно Дания (8:2), Швеция (8:5) и Белгия (8:7). В битката за трофея обаче Клейтън и Прайс бяха абсолютно безапелационни и не оставиха никакъв шанс на своите съперници.

Уелс взе инициативата още от самото начало и с много спокойна и убедителна игра бавно и постепенно трупаше лег след лег на сметката си, за да поведе с 8:1. Шотландия върна един лег за 8:2, но силите им не стигнаха за нищо повече и следващите два лега отново отидоха на сметката да „драконите“, които се поздравиха и с крайния успех с 10:2.

Така Уелс се отново вдигна трофея за втори път в историята си и си спечели чек за 80 хил. паунда. Шотландия ще се задоволи с 50 хил. паунда, като за тима това е трети загубен финал, като има и две титли на сметката си. С най-много успехи са Англия и Нидерландия – по 4.

Сподели