Филип Костич: Няма да ни е лесно срещу България

Сръбският национален отбор по футбол ще пристигне утре в Разград с полет Белград – Варна и автобус след това за своя трети мач от Европейските квалификации в група „G“. За българската селекция, която се намира в тежка ситуация само с 1 точка от три мача, изпитанието ще бъде много сериозно. 

Сърбите ще се настанят в петзвездния хотел „Картуун“ в Разград, а в часа на мача ще направят и официалната си тренировка. Мачът е във вторник (20-и юни) от 21:45 часа с главен съдия Крейг Поусън от Англия. Сърбия има 6 точки в групата, Унгария е с 4, а България – последна с 1. 

„За мен мачът в Разград е един от най-важните. Знаем какво ни чака. И една победа в този двубой ще ни приближи към целта ни. Щастливи сме, че направихме отличен старт в квалификациите. Подготвени сме физически и футболно, а в дните до самия мач можем да се подобрим единствено психологически“, заяви крилото на Ювентус Филип Костич, който беше един от малкото основни футболисти, които играха и срещу Йордания в петък. 

„Няма да бъде леко, но както казах – трябва да победим в Разград и с нови три точки да направим още една крачка към класирането. В края на сезона или в началото на новия, е тежко за всеки. Както за нас, така и за противниците. Но треньорът раздели минутите за всеки от нас. Преди срещата във вторник имахме една добра увертюра във Виена (контролна среща с Йордания – б.р.). Тези, които не са играли досега, получиха шанс да се докажат и да потвърдят, че мястото им е в националния“, коментира 30-годишният играч. 

„Всичко е наред. Най-важното е, че атмосферата в отбора е добра. Ние сме единни и когато сме такива, можем да направим много”, добави Костич

„Липсва ми Душан Влахович, защото излизаме и извън терена като приятели. С него имаме много повече класа. Пожелавам му да се възстанови и да бележи много голове, както за клуба, така и за националния отбор. Деян Йовелич показа, че заслужено е получил поканата. Вкара два гола и това е много важно за самочувствието му. Играхме заедно в Айнтрахт, много се радвам за него. Заслужава всичко, което му се случва. Надявам се, че той ще продължи тази серия в България. Казах му да направи същото на мача в Разград„, добави един от най-опитните играчи в сръбския отбор. 

В мача с Йордания за първи път капитанската лента беше на ръката на Костич и той без никакво съмнение е щастлив от това: „Беше за първи път, но усещането е невероятно. Пробуди още по-силни емоции в мен да се раздавам за герба, за фланелката и за държавата Сърбия”, завърши играчът с 54 мача за страната си.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Сподели