Дани Педроса ще запише второ участие с „уайлд кард“ на „Мизано“

Отборът на КТМ в MotoGP потвърди, че неговият тестови пилот Дани Педроса ще направи своето второ участие с „уайлд кард“ за сезон 2023 в кралския клас в Гран При на Сан Марино в началото на септември. Първият старт на Педроса тази година беше в домашната му Гран При на Испания, в която той финишира шести в спринта и седми в основното състезание.

И в двата случая участията на Педроса идва в уикенд, който бива последван от официален тестов ден. Ако тази серия се запази то най-вероятно ще видим испанеца и в последния старт за годината – Гран При на Валенсия, която също ще бъде последвана от официален тест на „Рикардо Тормо“.

През 2023 година всеки един от производителите в MotoGP има правото на общо три участия на допълнителен пилот с „уайлд кард“. До момента от това си право са се възползвали всички без Ямаха, но очакванията са Кал Кръчлоу да се появи в три уикенда във втората половина на годината.

Хонда, Дукати и Априлия са се възползвали от едно от трите си разрешени участия с „уайлд кард“. Хонда стори това в Испания, където стартира Щефан Брадъл, докато двете италиански марки – Дукати и Априлия разчитаха на допълнителен пилот на „Муджело“ преди седмица. В Тоскана на старта за Дукати застана Микеле Пиро, докато Априлия разчиташе на Лоренцо Савадори.

Снимки: MotoGP

Сподели