Посланикът на Република България в Унгария Христо Полендаков приветства националния отбор по кикбокс

Огромно уважение към спорта кикбокс показа днес посланикът на България в Унгария Н.Пр. Христо Полендаков. Той бе официален гост на церемонията по откриването на Световната купа в Будапеща. Полендаков изяви възхищението си към нашите спортисти и бойният дух, който носят.

“Радвам се, че имах възможността да присъствам на такъв голям спортен форум. Знаех за успехите на кикбокса в България и за това дойдох лично, за да го видя. Впечатлен съм от мащабите, с които работи федерацията въпреки скромното финансиране от страна на спортното министерство. Надявам се това да се промени, защото спортът е най-добрия посланик по света, а тук имаме и огромни успехи. Пожелавам на всички от националния отбор по кикбокс много успехи, златни медали и да бъдат винаги толкова борбени”, заеви посланик Полендаков.

Н.Пр. Христо Полендаков беше приветстван и получи почетен плакет на шампионата от Президента на Световната федерация по кикбокс „ВАКО“ Рой Бейкър.

113 родни състезатели участват в Будапеща в най-престижната Световна купа по кикбокс за тази година от календара на Международната федерация „ВАКО“.  България се състезава в 199 теглови категории, във всички стилове.

Сподели