Астън Вила назначи Мончи за президент по футболните операции

Бившият спортен директор на Севиля Мончи бе назначен за президент оп футболните операции в Астън Вила. 54-годишният испанец заема мястото на Кристиан Пърслоу, който обяви оттеглянето си в понеделник.

„Нямам търпение да работя отново с Унай Емери. Той е един от най-добрите треньори във футбола“, заяви Мончи.

Рамон Родригес Вердехо, както е пълното му име, помогна на Севиля да спечели 7 пъти трофея в Лига Европа по време на двата си престоя в клуба между 2000 и 2023 година. Три от тези титли бяха спечелени докато Емери бе начело на отбора от Андалусия. Те спечелиха и две Купи на Испания и една Суперкупа на Европа. Освен това Мончи работи и като спортен директор в Рома между 2017 и 2019 година, когато клубът достигна до 1/2-финал в Шампионската лига.

„Щастливи сме, че Мончи се присъединява към нас в нова позиция, която консолидира всички футболни отговорности в клуба. Заедно с Унай Емери и неговия щаб, пристигането на Мончи ще добави към стремежа ни да изградим тим на световно ниво, както на терена, така и извън него. Той, както и Емери, е свикнал да побеждава“, заяви президентът на клуба Насеф Савирис.

Очаква се Мончи да започне работа на „Вила Парк“ през юли, защото все още не е получил официално работна виза за Великобритания.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели