Главният архитект на София стресна „червена“ България с изказване за „Армията“

Главният архитект на София – Здравко Здравков, даде дълго интервю за stolica.bg, в което говори по много наболели въпроси. Последните два пряко касаят евентуалната реконструкция на стадион “Българска армия”. Здравков разяснява, че е издал виза за проектиране още през 2019 г., в която е вписал три задължителни условия, но до този момент е изпълено само едно.

Ето как отговаря архитект Здравков на поставените два въпроса:

– От ПФК ЦСКА София внесоха ли нещо в НАГ, за да започне реконструкцията на стадион „Българска армия“?

– Много интересен въпрос, още през 2019 г. съм издал виза за проектиране, в която съм вписал 3 задължителни условия – проектът да се съгласува с Министерство на културата, с РИОСВ и с проектанта на ПУП-а на Борисова градина – проф. Ат. Ковачев. Доколкото знам е изпълнено само последното условие и визата е съгласувана само с проф. Ковачев, с останалите 2 институции не знам да има положителен развой.

– Реално в НАГ няма нищо внесено като искане и като техническа документация за строителство?

– Не, няма. Последно през м. май издадох нова виза за благоустрояване на пространството, разположено северозападно от съществуващата чашка на стадиона. До момента в НАГ не са внасяни проекти за стадиона, не знам и да са спазени изискванията за съгласуване с Министерство на културата и РИОСВ. Към настоящия момент съм се срещал монократно, както с представиетели на футболния клуб, така и със спортния министър и проектантите, които бяха ангажирани в този процес. Знам, че се работи, но не са представени документи, за да се коментира изобщо на реконструкцията на стадион „Българска армия“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели