Ето кога са най-големите дербита в Премиър лийг през новия сезон

Сезонът в Премиър лийг приключи преди по-малко от три седмици, но от днес вече знаем и пълната програма за новата вълнуваща кампания в английския елит. 20-те отбора вече знаят съперниците си от всеки кръг и са наясно какво ги очаква в хода на целия сезон, който стартира на 12 август и приключва на 19 май 2024 година.

Ето и кога ще се състоят по-големите дербита в английския футбол през 2023/24:

Първият и вторият от миналия сезон – Манчестър Сити и Арсенал, се срещат за първи път през новата кампания на 7 октомври на „Емиратс“. Ответният сблъсък на „Етихад“ е на 30 март.

Първото дерби на Северен Лондон е на „Емиратс“ на 23 септември, а Арсенал гостува на Тотнъм на 27 април.

Ливърпул приема Евертън на „Анфийлд“ на 21 октомври в първото мърсисайдско дерби. Срещата на „Гудисън Парк“ е на 16 март.

Манчестър Юнайтед приема градския си съперник Манчестър Сити на „Олд Трафорд“ на 28 октомври. Дербито между единствените отбори, постигали требъл в английския футбол, на „Етихад“ е на 2 март.

Големите исторически врагове Манчестър Юнайтед и Ливърпул имат уредени срещи на 16 декември и на 6 април. Първият сблъсък е на „Анфийлд“. Манчестър Сити и мърсисайдци пък подновяват голямото си съперничество от последните години на 25 ноември на „Етихад“. Срещата на „Анфийлд“ е на 9 март.

Иначе прегледът на програмата показва, че Нюкасъл е отборът, който има най-тежък старт на сезона. В първите пет кръга „свраките“ срещат последователно Астън Вила, Манчестър Сити, Ливърпул, Брайтън и Брентфорд.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели