Първи полуфинал: Нидерландия 0:0 Хърватия

Нидерландия и Хърватия играят при 0:0 в първи полуфинал от тазгодишната финална фаза на Лигата на нациите. “Лалетата” излизат пред родна публика и с надеждата да вдигнат първи трофей от 1988 година, когато станаха европейски шампиони Днешната среща ще се изиграе на стадиона на стадиона на Фейнорд “Де Кайп”.

Гостите обаче не могат да бъдат подценявани, след като през последните години доказаха, че могат да поднасят всякакви изненади и достигнаха на два пъти до заключителната фаза на последните две световни първенства.

Наставникът на тима Роналд Куман, който застана начело на Нидерландия след Световното първенство в Катар, поднася изненада и залага на Лутсхарел Геертюда в центъра на отбраната, където той ще си партнира с капитана Вирджил ван Дайк. Съотборникът на Гертрюдя във Фейенорд Матс Вайфер пък получава шанс в средата на терена, където ще си партнира с Тон Копмайерс и Френски де Йонг. Коди Гакпо пък води атаката на тима.

Златко Далич също прави няколко промени в своя тим. Домагой Вида заменя получилия контузия Йошко Гвардиол в центъра на отбраната. Иван Перишич пък ще играе като ляв бек, позиция, която не му е чужда. Средата на терена за хърватите изглежда повече от впечатляващо, тъй като там са Лука Модрич, Матео Ковачич и Марсело Брозович. Атаката на “ветрените” пък е водена от Андрей Крамарич.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Сподели