Анди Мъри заяви, че иска да бъде поставен на Уимбълдън

Двукратният шампион на Уимбълдън, британският тенисист Анди Мъри, който заема 44-то място в ранглистата на ATP, заяви, че възнамерява да влезе в топ 32, за да бъде сред поставените в турнира от Големия шлем на трева.

Мъри вече спечели турнира от серията “Чалънджър”, който се проведе в Сърбитън, а тази седмица стартира успешно на турнира в Нотингам, побеждавайки белгиеца Йорис де Лауре с 6:3, 6:4. Освен това Мъри планира да участва в турнира от категория ATP-500 в Лондон.

„Искам да стигна възможно най-далеч и да се опитам да се доближа до поставените на Уимбълдън. Това е крайната ми цел за следващите няколко седмици, така че се надявам да имам още няколко мача тази седмица. Ще имам почивен ден и ще се опитам малко да свикна с условията на кортовете. Трудно е, много е ветровито тук. Мисля, че играта на тези кортове донякъде прилича на втората седмица на Уимбълдън. Сега най-важното за мен е да играя възможно най-много мачове в различни условия с противници с различни стилове ”, цитира Мъри Scotsman.

Сподели