Питър Лавиолет е новият треньор на Ню Йорк Рейнджърс

Питър Лавиолет беше назначен за старши треньор на хокейния отбор на Ню Йорк Рейнджърс, предадава пресслужбата на клуба, като срокът на договора не е уточнен. Според телевизия ESPN обаче е за три сезона.

Рейнджърс зае 3-о място през последната кампания в Столичната дивизия на НХЛ, като отборът се класира се за плейофите, но бе елиминиран още в първия етап за Купа „Стенли“ от Ню Джърси Девилс с 3:4. След този резултат клубът разтрогна договора с тогавашния си наставник Жерар Галан.

Почти сходна беше ситуацията и с Лавиолет, който от 2020-а година водеше отбора на Вашингтон Кепитърс, но през настоящия сезон клубът от Столичната дивизия не се класира за плейофите и треньорът развали отношенията си с клуба.

58-годишният американски специалист също така е бил начело на Ню Йорк Айлендърс, Нешвил, Филаделфия и Каролина, с които сензационно стана шампион през 2006 г. Като състезател той е носил екипа на Рейнджърс през 1988/89 година.

Освен с Каролина той е извеждал и други два отбора до финала, като св тях не спечели, а допусна поражения. Това се случи през 2009/10 с Филаделфия и с Нешвил през 2016/17. Балансът му в плейофите е положителен 76 победи и 72 поражения.

Снимки: Gettyimages

Сподели