Манарино ще играе с Медведев в Хертогенбош

Французинът Адриан Манарино си гарантира среща с Даниил Медведев във втория кръг на турнира по тенис в Хертохенбош (Нидерландия), който е с награден фонд 673 хиляди евро, след като отстрани сънародника си Артур Фийс със 7:6 (1), 6:4.

Медведев, който е номер 3 в света, е водач в схемата на турнира. Странно или не, 53-ият в стълбичката на АТР Манарино има положителен баланс срещу Медведев в петте мача – три победи и две загуби. Последната им среща беше миналата година на полуфиналите на същия турнир и победата тогава беше за Медведев.

Италианецът Яник Синер, 9-и в АТР-ранглистата, ще влезе в игра директно от втория кръг. Негов съперник ще бъде Александър Бублик (Казахстан), който се спаси от отпадане от белгиеца Давид Гофен, побеждавайки го с много късмет със 7:5, 7:5.

Представителят на домакините Талон Грийкспур, номер 6 в схемата, премина през първия си съперник – Микаел Имер (Швеция) с 6:2, 3:6, 6:3. Австралиецът Алексей Попирин е следващото му препятствие, след като елиминира Артур Ридеркнех (Франция) с 6:3, 7:6 (6).

Емил Русувуори (Финландия) отстрани американеца Брандън Нашкашима с 6:3, 3:6, 6:3 и във втория кръг ще трябва да спори с Юго Юмбер (Франция).

Сподели