Кирьос загуби първия си мач за 2023 година

Финалистът на “Уимбълдън” 2022 Ник Кирьос загуби първия си мач за тази година в началото на турнира от сериите АТР 250 в Щутгарт.

Австралиецът загуби от У Ибинг с 5:7, 3:6 и не можа да направи най-доброто възможно начало на сезона си, както и на сезона на трева. Последният мач преди днешния с участието на Кирьос беше при победата му над Камил Майхжак в Токио през октомври 2022-ра.

Миналата кампания на трева беше изключително успешна за Кирьос, който спечели 12 мача и записа само три поражения, а последното от тях беше от Новак Джокович на финала на “Уимбълдън”.

Невероятната форма на Ибинг продължава, след като през март миналата година той беше 1869-и в световната ранглиста, a сега е 64-ти. Това беше първият му професионален мач на тревна настилка, като постигна и третата победа в кариерата си срещу съперник от топ 30. Другите бяха над Денис Шаповалов и Тейлър Фриц в Далас, където стана и първият китаец с АТР титла.

Следващият противник на Ибинг ще бъде Мартон Фучович, който елиминира Шаповалов в три сета от позицията на квалификант.

Оскар Оте, който миналата година по това време беше 40-ти в света, както и сред поставените на “Уимбълдън”, ще се срине до около 225-а позиция в световната ранглиста. Това стана факт след загубата му в Щутгарт с 4:6, 3:6 от Грегоар Барер.

Сподели