Благотворителният турнир за деца на починали полицаи в Бургас събра над 10 хиляди лева

10 080 лева бяха събрани по време на турнира за Купата Свети Никола в Бургас, който се проведе за 14-ти път и е в подкрепа на децата на починали служители на МВР, съобщи за БТА главният организатор Павлин Ковачев.

Сумата ще бъде разпределена на 16 деца от Бургаска област, като това означава по 630 лева за всяко дете. Всички досегашни 14 издания са били също с благотворителна цел и сумите отново са били разпределяни на семейства, които са загубили свой член – служител на МВР.

Сумата от 10 080 лева е набрана от вноски за участие от 18-те отбора, а също така от предмети, разиграни на търг. Легендата на българския футбол Христо Стоичков подари колекционерска своя фланелка с послание и автограф, която беше разиграна на търг. Също така участниците в аукциона наддаваха и за топка, също с автографа на легендарния номер 8 на България и Барселона. Екипът на Стоичков беше спечелен от Валери Гергов от Видин, който е платил 800 лева за нея. Колегите му от Видин пък взеха топката.

Победител в турнира стана регионалното звено на Жандармерията в Бургас, които на финала се наложиха с 1:0 точно над Видапол (Видин). Срещата за третото място беше между два от чуждестранните отбори и в нея ПА Подунавлие Сърбия се наложи над ИПА Долж Румъния с 2:0.

От 18-те участващи отбора пет бяха гости от чужбина – освен от Сърбия и Румъния, пристигнаха полицейски отбори от Полицейски Комисариат Биелина (Босна и Херцеговина) и Газилер Люлебургаз (Турция).

„Искам да изкажа огромната си благодарност на Община Бургас и лично на кмета Димитър Николов, както и на Синдикалната организация на служителите на МВР. Турнирът нямаше да се получи толкова добре, ако ме беше и подкрепата от Международната полицейска асоциация (ИПА) – регион Бургас. Щастлив съм и от безкрайно положителното отношение на Христо Стоичков. Дългата традиция, създава този турнир, показва, че доброто живее в хората“, заяви Павлин Ковачев.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели