Петя Буюклиева и Доно Цветков поднасят голяма изненада за децата СНИМКИ

След броени дни – на 19 май, Петя Буюклиева и екипът й подготвят висококачествен музикален проект, специално за детската аудитория – концерт-спектакълът „Слънчеви песнички“, създаден по музика на обичания детски композитор Доно Цветков, който е автор на популярните песни „Ало, ало, Слънчице“, Роклята на мама“ и др.

Зала 11 на НДК се оказва недостатъчна за всички желаещи да се насладят на ефектния, цветен музикален проект, в който стихове на детската писателка Райна Пенева ще бъдат представени от една от най-ярките и любими певици на България – Петя Буюклиева, която ще пее заедно с детски вокални формации и балетите Веда VJ Джуниър, Dance Academy и Ultra Angels.

„Заедно с любимеца на детската песен Доно Цветков, който има милиони гледания, първо направихме албума „Слънчеви песнички“ преди Нова година, които включва много, много сладки негови песни, кавъри и песни, писани специално за мен. Случи се така, че направихме няколко участия във Варна – по време на негови концерти и фестивали – и децата проявиха такъв невероятен интерес към моето представяне, така бурно ме аплодираха, след концертите идваха да се снимаме, че веднага се получи химията между мен и детската публика. Това пък ни даде идеята – на мен и на Доно Цветков, да направим този концерт-спектакъл, който сега премиерно ще бъде представен в зала 11 на НДК, на 19 май“, споделя пред Петя Буюклиева.

„Аз от малко дете обичам да ходя на театри. Винаги съм си представяла, че влизам в образа на някоя от вълшебниците – на Пепеляшка, на Снежанка и ето, че в един момент, дори и на тази възраст, успях да вляза в образа на феята на слънчевите песнички, която ще омагьоса с изпълненията си всички тези деца.

Сценарият е толкова сладко направен, специално направен за деца! През цялото време на сцената при нас ще има поне по 30 човека, защото се оказа, че имаме страхотни млади балетисти. Всяка една песничка ще бъде представена като клип – на лед екраните ще се прожектира интересни неща за децата.

Мисля, че такива продукции за деца много рядко се правят, особено такива, в които самите те да участват активно. Направихме този продукт, за да популяризираме българското музикално творчество за деца и да ги направим участници в него. Изключително важен момент е!

София принципно е творческа столица, затова и проекта ни отговаря напълно на тази програма, одобрена да бъде част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.

Правим един подарък на децата! Това е само началото! Есента ще продължим, защото този продукт, който е от най-високо ниво, има изцяло възпитателен характер за младото поколение. Бих искала с такъв висококачествен продукт да привлечем вниманието на публиката“, добавя още изпълнителката.

Аранжиментите на песните са съвременни и звучат актуално, поставени сценично със съответна хореография. За спектакъла са подготвени специални сценарий и драматургия, която включва участието на популярния актьор Боян Стоянов.

Сценографията, звукът и ефектното осветление ще допринесат за високото ниво на концерт-спектакъла “Слънчеви песнички“, който е творчески продукт, създаден специално за деца. И тъй като е специален подарък за детската аудитория и за празника на Българската просвета и култура 24 май, ще е с ВХОД СВОБОДЕН!

Концерт-спектакълът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.

Сподели