Циганинът рецидивист Харислав, който е по-страшен и от Жоро Плъха, си го получи тъпкано

41

19-годишният Харислав, който полицията задържа за кражба, но трябваше да пусне след 24 часа след това, докато прокуратурата му повдигне обвинение, влиза в ареста.
 
Районен съд – Бургас определи Харислав, който е привлечен като обвиняем за извършване на кражба в условията на повторност , да бъде задържан под стража. 

Харислав, който се оказа по-страшен и от Жово Плъха, е обвинен, че на 8-ми март в кв. „Рудник” от постройка към къща, отнел електрожен, велосипед и меден съд за варене на ракия, всички на обща стойност 1070.00 лв. Откраднатите вещи са собственост на С. П., взети  без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като деянието е извършено повторно и не представлява маловажен случай.
 
„Обвиняемият е лице от криминалния контингент, с регистрирани 19 криминални прояви, голяма част от които за кражби и част от които във времето, когато лицето е било непълнолетно. Харислав Т. има 4 предходни осъждания, като първото осъждане на лицето е с влязъл в сила съдебен акт от 2014 г., отново за кражба. В своя акт, съдебният състав посочи, че не поставя в основата на своите решаващи изводи представената справка за криминалните регистрации на обвиняемия, тъй като информацията, обективирана в нея, не е събрана по реда на НПК. Същевременно съдът отбеляза, че не може и не следва напълно да игнорира така представената справка, която се явява индиция за обществена опасност на лицето и трайно установените у него престъпни навици”, съобщават от Съда.
 
В съдебното заседание стана ясно още, че Харислав Т. е отстранен от жилището, където живее неговата баба и където е неговият  постоянен адрес, на основание Закона за защита от домашно насилие.
 
В последната си дума, обвиняемият помоли съда да бъде пуснат на свобода.
 
Съдът счете, че е налице първата предпоставка за взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно, че престъплението, за което е привлечен обвиняемият е „тежко” умишлено престъпление, като за него се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една до десет години. Съдът установи наличието и на основната и задължителна предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно „обосновано предположение“, че Харислав Т. е извършил престъплението, в което е обвинен. От доказателствата по делото, съдебният състав намери, че би могло да се направи обосновано предположение, с висока степен на сигурност за съпричастността на обвиняемия към инкриминираното деяние. Настоящата съдебна инстанция счете предвид и справката за съдимост на Харислав Т., че са налице и другите две алтернативни предпоставки за задържането му под стража, лицето да се укрие или да извърши друго престъпление.
 
Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  !

Източник: burgasinfo.com
 

Сподели
loading...